Paese di destinazione:
Italia
Lingua
CARRELLO
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La Baixada 2021

La Baixada

2021
97
PARKER

Altri formati e annate

310,00

/ bott. 0,75 L
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Scheda tecnica

TipoVino rosso
Regione
Uve
Produttore
AllergeniContiene solfiti
Gradazione alcolicai14,5%
Produzione2.800 - 3.000 bottiglie

Abbinamenti

arroces
Riso
carnes-rojas
Carne rossa

Punteggio e premi

202395-97 PK
202296-98 PK
202197 PK
202095 PK99 SK
201996 PK96 PN96 SK
201896+ PK95 PN95 SK
PK: ParkerPN: PeñínSK: Suckling

Il giudizio degli espertiI recensioni di Parker e Parker

The 2019 La Baixada is from the 1.3-hectare vineyard of the same name that is in the process of being classified as "vinya classificada." The wine was produced with Garnacha and 2% white grapes from 21-year-old-vines on steep costers (slopes) of slate (llicorella). The destemmed and lightly crushed grapes fermented in oak vats with indigenous yeasts, and the wine matured in a French oval foudre for 14 months. This has a lot in common with Finca Dofí, from a common paraje that is planted with wood from old vines from L'Ermita and Aubagetes that were not clean and delivers very low yields of small berries with thick skin and very loose bunches, a qualitative advantage that made Palacios bottle the wine separately even at the young age of the vines. There is purity here, and the wine is direct and spherical, with round and glossy tannins. The élevage of these 2019s is very subtle and has not marked the wines; there is great purity of aromas and flavors. 2,890 bottles were filled in May 2021.

— Luis Gutiérrez (30/7/2021)Robert Parker Wine Advocate Annata 2019 - 96 PARKER

The nose of the 2020 La Baixada was spectacular when poured, with notes of orange peel, orange blossom and some spiciness that turned into notes of brioche with time in the glass. It has the exuberance of the young fruit, but it doesn't have the depth and wise character of the old vines like Les Aubaguetes or l'Ermita. 2023 will be the first vintage to be called Vi de Vinya Classificada. It comes from 22-year-old vines and matured in oak for 14 months. 2,080 bottles and 37 magnums were filled in April 2022.

— Luis Gutiérrez (30/6/2022)Robert Parker Wine Advocate Annata 2020 - 95 PARKER

Recensioni dei nostri clienti

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Cantina e produzione

Recipiente di fermentazioneLegno
Periodo di affinamentoTra 14 e 15 mesi
Tipo di legnoRovere francese

Vigneto

La Baixada

TerrenoArdesia
ReseRese molto basse
EsposizioneEst
Superficie1,30 ettari
Altitudine340,00 metri

L'azienda

Álvaro Palacios

Álvaro Palacios

Álvaro Palacios arriva nel Priorat nel 1989, nella località Gratallops, per merito di un gruppo di produttori locali che desideravano trasmettere ai loro vini tutto il carattere di questa terra. Un territorio dalle essenze nitide, caratterizzata dal sole del Mediterraneo, le rupi e gli scisti, il finocchio selvatico e gli uliveti. Una terra dall’animo mistico, il cui passato è legato ai monaci certosini che si dedicarono alla coltura della vite per...

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