The 2019 Barranco del Prado, one of two single-vineyard bottlings, has a gorgeous nose that's an explosion of wild flowers, acid berries and wild herbs. It comes from an ungrafted plot at 800 meters in altitude that was planted 120 years ago mostly with Garnacha and perhaps 2% white Calagraño and 1% Tinta Velasco. The wine feels fresh and very harmonious and has 15% alcohol and integrated acidity that makes it long and focused, with a lifted, high-pitched finish that is most impressive. It matured in well-seasoned, neutral French oak barrels for 18 moths. Truly delicious. Only 966 bottles were filled in March 2021.
Javier Arizcuren proviene da una famiglia tradizionale di viticoltori di Quel, nella parte orientale della provincia di La Rioja. Architetto di professione, tra i suoi progetti rientrano le cantine Marqués de Terán, Finca Los Arandinos e, più di recente, il recupero degli storici calados, tipici sotterranei del XVI secolo adibiti alla produzione e alla conservazione del vino, e del complesso di edifici che nel XIX secolo componevano le cantine della contea de los Andes a...